Од октобра комплетан „9. јануар“ у саобраћају

 

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, заједно са директором Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Душаном Топићем и представницима извођача радова и надзорног органа, посјетила је градилиште аутопута „9. јануар“ Бања Лука – Добој, дионица Бања Лука – Прњавор и увјерила се да радови напредују предвиђеном динамиком, те да би комплетна саобраћајница, дужине 72 километра већ од октобра ове године могла да буде под саобраћајем.

Ових дана приводи се крају изградња преосталих 25 километара, на правцу од Друговића до Прњавора, а министар Голић није пропустила прилику да нагласи да су на дионици од Бање Луке до Прњавора изграђена 52 веома захтјевна објекта, попут вијадуката, надвожњака, подвожњака, мостова и тунел.

-Инвеститор нас је информисао да је на овој дионици било и много клизишта, што се морало посебно пажљиво рјешавати. Данас смо, током посјете, погледали и неке од тих неуралгичних тачака. Инвеститор и извођач су заиста одлично урадили свој дио посла – нагласила је Голићева.

Она је посебно важном оцијенила чињеницу да је на изградњи аутопута ангажована углавном домаћа радна снага и оператива, као и да је комплетан грађевински материјал, кориштен у изградњи „9. јануара“ произведен у Републици Српској, што је важан критеријум за инострана и домаћа улагања.

-Отварањем ове дионице аутопута, ствара се претпоставка за нова улагања, нови развојни циклус, јер развој грађевинарства, као примарне гране, повлачи и развој још најмање десет дјелатности. Срећни смо што наши извођачи овај захтјевни инфраструктурни пројекат завршавају – додала је она.

Директор ЈП „Аутопутеви РС“ д.о.о. Бања Лука Душан Топић посебно је задовољан чињеницом да се радови одвијају предвиђеном динамиком и улазе у завршницу, онако како је и планирано. Он је подсјетио да је укупна вриједност пројекта аутопута „9. јануар“ 402 милиона евра.

-Приликом изградње поштовани су сви захтјеви струке, по питању квалитета радова и уграђеног материјала. Зато није ни било никаквих проблема током саме изградње, али ни замјерки, посебно када су у питању већи објекти – нагласио је Топић.

Он је подсјетио да су се до сада аутопутеви градили парцијално, углавном због финансијских разлога, али је чињеница да ће Република Српска, завршетком преосталих 25 километара дионице Бања Лука –Прњавор, у једном комаду добити 105 километара аутопута.

-Овдје не стајемо, јер послије завршетка овог аутопута, настављамо да градимо даље. У плану је изградња аутопутева према Приједору, Београду и Сарајеву. Од Бање Луке смо дошли до Добоја и Коридора Пет це. На јесен би требао да буде потписан уговор о изградњи шест километара аутопута, од петље Јоховац (Товира) до Руданке (Костајница). Ријеч је о саобраћајници, која изграђени „9. јануар“ спаја са Кориродом Пет це. Послије тога, настављамо разговоре о изградњи Коридора Пет це на територији Републике Српске, сјеверно према Вукосављу и даље према Брчком, Бијељини и граници са Србијом, као и јужно према граници са Федерацијом БиХ-закључио је Топић.