Кинези заинтересовани да улажу у инфраструктуру Српске

Вршилац дужности директора Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Недељко Ћорић, са сарадницима, разговарао је у Бањој Луци са представницима компаније COVEC China Overseas Engineering Group и The Export-Import Bank of China о инвестирању и начинима финансирања реализације великих инфраструктурних пројеката у Републици Српској.

Директор Ћорић кинеске партнере је информисао да је стратешки пројекат Републике Српске изградња мреже савремених ауто-путева и брзих путева, чија ће реализација умногоме промијенити економску и привредну слику Српске. Као један од најважнијих пројеката у оквиру мреже ауто-путева и брзих путева, директор Ћорић је истакао ауто-пут Београд – Бања Лука, односно будући „Пут српског јединства“, чија је реализација у току. Подсјетимо, изградња овог ауто-пута званично је почела 15. септембра 2022. године, припремним радовима на дионици Рача – Бијељина, а уговорена је изградња и дионице Вукосавље – Брчко и Брчко – Бијељина.

-Без савремене и квалитетне инфраструктуре, тешко је очекивати било какав напредак и развој. Зато смо одлучни у намјери да реализујемо стратешки пројекат за Републику Српску, а то је изградња мреже ауто-путева и брзих путева, како би сваком дијелу Српске дали подједнаку шансу за бржи и јачи економски и привредни развој – додао је директор Ћорић.