Добра сарадња са „Путевима Србије“

Вршилац дужности директора Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Недељко Ћорић и в.д. извршног директора за техничке послове предузећа Слободан Станаревић разговарали су у Београду са генералним директором „Путева Србије“ Зораном Дробњаком и његовим сарадницима.

Тема састанка биле су тренутне и предстојеће активности на изградњи аутопута од Кузмина до Раче, као и у наставку од Раче до Бијељине, с посебним нагласком на изграђени мост преко ријеке Саве и привремено уклапање на постојећу путну инфраструктуру, ради пуштања у употребу. О овој теми разговараће се и наредне седмице у Бањој Луци, на састанку представника оба предузећа и делегације Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

На састанку је било ријечи и о досадашњим активностима на усклађивању система електронске наплате путарине на ауто-путевима у Републици Српској и Србији и то путем једног ТАГ уређаја. Представници оба предузећа сагласни су у оцјени да би тим кораком највише олакшали корисницима услуга, који не би имали потребу да купују два уређаја, јер би једним плаћали путарину и у Српској и у Србији.