Рампе горе: Слободно кроз Српску!

Под слоганом „Слободно кроз Српску“, Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ ове године активно ће учествовати у свечаностима поводом 9. јануара, Дана Републике.

Поступајући по Уредби о допуни уредбе о висини путарине, коју је Влада Републике Српске усвојила 22. децембра 2023. године, ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, поводом 32. рођендана Српске, свим грађанима ће омогућити бесплатну вожњу дионицама ауто-путева и то 9. јануара у периоду од 00 до 24 часа.

Вршилац дужнбости директора ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, Недељко Ћорић честитао је свим грађанима предстојеће празнике, односно Божић, Дан Републике и Нову годину по Јулијанском календару и изразио задовољство што је предузеће у прилици да омогући слободан пролаз кроз наплатне станице, без заустављања и плаћања путарине, у оквиру активности под слоганом ”Слободно кроз Српску”.

Он је најавио да ће у оквиру обиљежавања Дана Републике Српске, у свечаном дефилеу у центру Бање Луке, по први пут учествовати и запослени у ЈП „Аутопутеви Републике Српске“. Осим тога, нагласио је Ћорић, на Дан Републике, Маховљанска петља, гдје почиње ауто-пут „9. јануар“ Бања Лука – Добој, биће украшена бојама заставе Републике Српске.

Ћорић је поручио и да је предузеће спремно дочекало појачан интензитет саобраћаја током празничних дана, те да је стање на ауто-путевима Републике Српске било редовно за новогодишње празнике, а повремених гужви је било на наплатној станици Јакуповци, што је уобичајено за ово доба године.

-Интензивиран је рад на свим наплатним станицама, са повећаним бројем инкасаната и сви канали за наплату путарине су у функцији 24 часа дневно, како за Нову годину, тако и у сусрет божићним празницима – рекао је Ђорић.

Он је подсјетио да је у току акција „Узми ТАГ, прођи брже“, којом је предузеће  омогућило возачима да набаве ТАГ уређај за електронско плаћање путарине са највећим попустом до сада, од чак 60 одсто, односно за свега 16 КМ, умјесто досадашњих 40 КМ. То је, уједно, најповољнија цијена ТАГ уређаја у региону.

-Изузетно је велико интересовање грађана за никад повољнију цијену ТАГ уређаја већ од 25. децембра, када смо започели акцију, која ће трајати до 29. фебруара. Имамо задовољавајућу количину од 30. 000 уређаја, која се непрекидно допуњава на продајним мјестима у Републици Српској. Надамо се да ће повољна цијена мотивисати велики број возача да пређу на електронско плаћање путарине, без заустављања, које представља будућност комфорног и економичног путовања ауто-путевима, без гужви и чекања у колони у вријеме појачаног интензитета саобраћаја, најчешће током празника и годишњих одмора – рекао је Ћорић.