Модрича и Вукосавље примјер ефикасности

Вршилац дужности извршног директора за правне послове у Јавном предузећу „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Синиша Гаврић посјетио је у петак Подручну јединицу Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове у Модричи и захвалио се на разумијевању и досадашњој доброј сарадњи, чији је резултат брзо и ефикасно рјешавање питања експропријације непокретности на траси дионице ауто-пута Вукосавље – Брчко, као дијелу будућег ауто-пута Београд – Бања Лука.

У разговору са службеником ове ПЈ Иреном Писаревић, Гаврић је информисан да је у свих 524 предмета, који су вођени на подручју општина Вукосавље и Модрича, уручено рјешење о експропријацији, те да је споразум о накнади постигнут у 474 предмета, док се за остало чека судски епилог.

Службеници ПЈ Модрича раније су у потпуности завршили поступак експропријације за потребе изградње треће дионице паневропског Коридора Пет це на подручју општина Вукосавље и Модрича. У свих 394 предмета постигнути су споразуми о накнади и у том дијелу, све је спремно за почетак радова.