ЋОРИЋ: Добра сарадња са Лакташима и Прњавором

Вршилац дужности директора Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Недељко Ћорић разговарао је у сриједу са градоначелницима Лакташа и Прњавора, Мирославом Бојићем и Дарком Томашем.

Радни састанак био је прилика да се заједнички резимира до сада реализоване пројекте у области путне инфраструктуре, прије свих изградњу аутопута „9. јануар“ Бања Лука – Добој, који пролази територијом Лакташа и Прњавора и који је, без сумње, потпуно измијенио слику обје локалне заједнице.

-Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука, са своје стране, испуниће и преостале обавезе, проистекле из пројекта изградње поменутог аутопута, како би Лакташи и Прњавор у потпуности могли да користе све предности модерне саобраћајнице првог ранга, као предуслова за свеокупни економски и привредни развој – рекао је директор Ћорић.

Према његовим ријечима, на састанку је било ријечи о завршетку изградње преосталих приступних путева, чему претходи завршетак поступка експропријације. Поред тога, навео је Ћорић, разговарало се и о припреми и потписивању заједничког протокола у случају брзих реакција хитних служби градова Лакташи, Прњавор и Добој при интервенцијама у саобраћајним незгодама на аутопуту „9. јануар“.

Једна од тема биле су и тренутне активности на реализацији пројекта изградње петље код Аеродрома „Бања Лука“ у Маховљанима, чиме ће се омогућити директан приступ међународном аеродрому са европског аутопута Е 661 Градишка – Бања Лука.