До краја године готов мост у Сремској Рачи

Вршилац дужности директора Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д. о. о. Бања Лука Недељко Ћорић присуствовао је састанку министра саобраћаја и веза Републике Српске Недељка Чубриловића и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горана Весића, на коме је највише ријечи било о реализацији значајних пројеката у области путне инфраструктуре, какве су дионице аутопута Кузмин – Сремска Рача и Сремска Рача – Бијељина.

Министри су задовољни и динамиком изградње новог, интегрисаног граничног прелаза, који би требао да буде завршен до краја ове године. Говорећи о радовима на мосту преко ријеке Саве, министар Чубриловић је подсјетио да је Република Српска, са своје стране, испунила све обавезе по овом пројекту, који се реализује уз подршку и помоћ Србије.

-Радови теку предвиђеном динамиком и уколико ријешимо нека питања у вези са дринским насипом, извођач радова ће бити спреман да убрза све послове на аутопуту до Бијељине и да га заврши и прије 2025. године, како је и планирано – нагласио је Чубриловић.

Министар Горан Весић подсјетио је да Србија тренутно гради четири аутопута и брзе саобраћајнице према Републици Српској. Како је навео, до краја ове године, Србија ће са Српском бити повезана правцем преко Сремске Раче, а након тога, градиће се даље и према Брчком. Са Српском ће Србија бити повезана и правцем Рума – Шабац, чија ће изградња бити завршена током ове године, а следеће године требало би да буде окончана изградња брзе саобраћајнице до Лознице.

Оба министра сагласни су у оцјени да Српска и Србија, до сада, нису имале бољу сарадњу и однос, посебно у дијелу, који се односи на саобраћајно повезивање.