Велики допринос предузећа у образовању будућих стручњака

На позив представника Јавне установе „Саобраћајне и електро школе“ Добој, екипа инжењера саобраћаја и грађевинарства Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука, одржала је кратку презентацију о тренутним активностима предузећа на изградњи мреже аутопутева и брзих путева у Републици Српској, с посебним нагласком на сегмент управљања и контроле саобраћаја.

Главни инжењер за безбједност саобраћаја у Сектору за техничке послове предузећа Никола Ћопић подсјетио је да ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ остварују одличну сарадњу са добојском „Саобраћајном и електро школом“ и то кроз практичну наставу у Центру за одржавање и контролу саобраћаја у Кладарима.

-Сама чињеница да смо ученицима, који похађају ову школу, смјер техничар друмског саобраћаја, омогућили да из прве руке виде како изгледа даноноћни надзор над саобраћајем, велики је допринос бољем и квалитетнијем практичном образовању будућих стручњака у области друмског саобраћаја. Практични дио наставе оно је што дефинитивно недостаје другим образовним установама и ми смо са своје стране, као предузеће, спремни да помогнемо у том смјеру – истакао је Ћопић.

Ћопић је навео и да пројекат практичне наставе за ученике добојске средње школе има несебичну подршку управе предузећа, предвођене вршиоцем дужности директора Недељком Ћорићем, који је захвалио ученицима на интересовању за рад предузећа, првенствено Центра у коме обављају праксу.

Директор школе Мирослав Топаловић захвалио је ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ на разумијевању и спремности да изађу у сусрет будућим техничарима друмског саобраћаја и саобраћајним инжењерима, што је посебно значајно у периоду интензивне изградње нових дионица аутопутева у Републици Српској, а које се тренутно граде на подручју града Добоја.

-Свједоци смо интензивне градње аутопутева на подручју шире добојске регије, тако да нема сумње да ће кадар, који ми образујемо у нашој школи, бити врло конкурентан на тржишту рада – поручио је Топаловић.

Презентација о активностима ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука, без сумње, помоћи ће будућим техничарима друмског саобраћаја да се од јесени, када буду ученици трећег разреда, опредјеле за обављање практичне наставе у овом предузећу.