Потписан уговор о изградњи дионице Брчко – Бијељина

Представници Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука и групе понуђача, коју чине компаније „Кинеска прекоморска инжењерска група“ („China Overseas Engineering Group Co“), „Кинеска група за грађевинарство Тисју“ („China Tiesiju Civil Engineering Group Co“) и Partner za finansiranje – Кинеска банка за изградњу („China Construction Bank“ Europe) A.D. Filijala u Poljskoј, потписали су уговор о финансирању, пројектовању и изградњи дионице аутопута Брчко – Бијељина.

Уговор су, у име ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ потписали вршилац дужности директора Недељко Ћорић и в.д. извршног директора за техничке послове Слободан Станаревић, док је у име кинеских партнера уговор потписао представник групације Ли Ганг.

Свечаном потписивању уговора присуствовао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић.

У обраћању медијима, в.д. директора Ћорић нагласио је да је ово још један од важних дана за Републику Српску, јер је договорена изградња нове дионице аутопута, као саставног дијела будућег аутопута Београд – Бања Лука. Ћорић је изразио захвалност руководству Републике Српске, првенствено предсједнику Додику и премијеру Вишковићу на подршци у реализацији важних инфраструктурних пројеката.

Говорећи о овом пројекту, директор Ћорић је подсјетио да је предузеће у децембру покренуло поступак јавне набавке услуга финансирања, пројектовања и изградње дионие аутопута Брчко – Бијељина, чија је процјењена вриједност износила око 350 милиона КМ. Најповољнију понуду доставила је кинеска група понуђача и она износи 346.995.317,94 КМ.

-Дионица је дуга 17 километара, на њој ће бити изграђене двије саобраћајне петље и биће у профилу аутопута са по двије коловозне и једном зауставном траком у сваком смјеру – додао је Ћорић, поручивши да су представници кинеске компаније спремни да своје сједиште за Европу из Варшаве пребаце у Републику Српску.

Предсједник Кинеске групације за прекоокеанску сарадњу Ђиан Џ изразио је задовољство постигнутим договором са партнерима у Републици Српској, нагласивши да се компанија, која је добила посао изградње ове дионице аутопута налази на 34. мјесту од 500 најбољих грађевинских компанија свијета, што довољно говори о њиховој озбиљности.

Он је уједно и потврдио да ће европско сједиште бити пребачено у Бању Луку, јер им је намјера да се интегришу и заживе на територији Републике Српске. Објашњавајући разлоге за доношење такве одлуке, Џ је истакао да је Српска повољно пословно окружење, које пружа пуно прилика за развој. Осим тога, навео је, захвални су и на великој подршци и повјерењу, коју имају од Владе Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је кинеским партнерима на разумијевању и сарадњи, коју годинама граде са Републиком Српском. Говорећи о пројекту, Вишковић је напоменуо да је ријеч о уговору, по којем је кинески партнер дужан да обезбједи кредитна средства, пројектује и изгради 17 километара аутопута од границе Брчко дистрикта до Бијељине. Вишковић није крио задовољство чињеницом да је посао повјерен великој мултинационалној компанији, која ће своје сједиште преселити у Српску. Он је напоменуо да ће са кинеским партнерима у наредном периоду бити ријечи и о другим великим пројектима.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је захвалност кинеским партнерима, који су увијек спремни да сарађују са Српском. Он је подсјетио да у досадашњим контактима са кинеским партнерима није било никаквих политичких условљавања, те да је због тога посебно захвалан Кинезима. Додик је поновио да је намјера Српске да изгради аутопут од Бање Луке до Београда и да ту намјеру успјешно спроводи у дјело.

Према његовим ријечима, начелни је договор са представницима Брчко дистрикта да Српска гради аутопут и преко њихове територије, али да ће се о томе још детаљније говорити у наредном периоду, првенствено због одређених захтјева бошњачке стране. Он је изразио наду да ће комплетна траса аутопута бити завршена у наредних четири до пет година.