Вриједна донација кинеских партнера

Делегација Кинеске државне корпорације за грађевинско инжењерство (China State Construction Engineering Corporation), предвођена генералним директором Јин Хенгом, уручила је Јавном предузећу „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука вриједну техничку опрему за конференцијску салу, која ће умногоме олакшати бројне активности компаније.

Вршилац дужности директора ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Недељко Ћорић захвалио је на вриједној донацији, истакавши да ће донирана опрема свакако бити од велике користи свим секторима предузећа, који имају потребу за одржавањем видео-конференција и састанака путем интернет платформи.

-Данашњи свијет и пословање незамисливи су без савремене технологије, тако да је свако улагање у тај сегмент вишеструко корисно. Али, када пословни партнери препознају наше потребе и понуде помоћ у набавци неопходних средстава за рад, онда је то потез хвале вриједан – додао је Ћорић, искористивши прилику да се још једном срдачно захвали кинеским партнерима на овом великодушном гесту.

Генерални директор кинеске Корпорације Јин Хенг изразио је задовољство чињеницом да је компанија, коју предводи, од прошле године присутна у Републици Српској и да ће реализовати пројекат изградње аутопута на дионици од Вукосавља до Брчког. Он је подсјетио да је у току израда пројекта, те да се спроводе и друге припремне активности, као и да нас у наредном периоду очекују преговори са кинеском државном банком о кредитном аранжману и финансирању наведеног пројекта.

-Како се ближи кинеска Нова година, одлучили смо се да нашем партнеру, ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ поклонимо овај конференцијски систем, надајући се да ће нам то олакшати преговоре о финансирању, а уједно желимо да овај посао успјешно завршимо што прије у Новој години – поручио је Хенг.