Додјељене стипендије најбољим студентима

Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука додијелило је у сриједу, 26. октобра 2022. године, стипендије за девет најбољих студената са Универзитета у Бањој Луци и Источном Сарајеву, као и Паневропског универзитета „Апеирон“ Бања Лука.

Ријеч је о студентима Архитектонско – грађевинско – геодетског факултета и Природно – математичког факултета Универзитета у Бањој Луци, Саобраћајног факултета у Добоју, као организационе јединице Универзитета у Источном Сарарајеву, као и Факултета пословне економије Паневропског универзитета „Апеирон“ Бања Лука. Њима ће на име стипендија током школске 2022/2023. године, ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ мјесечно уплаћивати по 300 КМ.

Обраћајући се будућим стипендистима, вршилац дужности директора ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука мр Слободан Станаревић нагласио је да су ово први уговори о стипендирању, које предузеће потписује са студентима, истакавши да је изузетно задовољан сарадњом са универзитетима и факултетима појединачно, јер су озбиљно схватили понуду ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ да новчано подрже школовање будућих инжењера грађевинарства, геодезије, саобраћаја, заштите животне средине, као и економиста и правника.

-С поносом морам да нагласим да припадам првој генерацији тада АГФ, данас АГГФ у Бањој Луци, а данас ми је посебна част да у улози директора ЈП „Аутопутеви РС“ Бања Лука потпишем уговор о стипендирању са најбољима, по препоруци како мог некадашњег факултета, тако и других факултета, којима смо се обратили са жељом да финансијски подржимо школовање најбољих – поручио је Станаревић, нагласивши да су сами факултети изабрали најбоље међу студентима и препоручили их за стипендирање.

Он је изразио наду да ће у будућности сарадња између ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ и стипендиста бити настављена, директно или индиректно, јер су све бранше у Српској, на неки начин, везане за аутопутеве, што кроз изградњу, што кроз даље управљање. Станаревић је додао и то је у Српској све више посла и прилика за добар и квалитетан живот, те да због тога младим људима препоручује да остану и своју срећу потраже у својој отаџбини.

Декан Факултета пословне економије Универзитета „Апеирон“ Бања Лука Мирјана Ландика захвалила је директору Станаревићу на одлуци о додјели стипендија, а младим студентима је поручила да им у будућности плата не буде основни мотив при одабиру посла.

-Гледајте да увијек радите оно што волите, јер тада нећете имати осјећај да радите – поручила је она.