СТАНАРЕВИЋ: Све је спремно за почетак реализације пројекта

Градоначелник Приједора Слободан Јавор, са сарадницима, разговарао је данас, понедјељак, 22. августа 2022. године у просторијама Градске управе Приједор са министром трговине и туризма Републике Српске, Сузаном Гашић и представницима „Аутопутева Републике Српске“ д. о.о. Бања Лука, које је предводио вршилац дужности директора мр Слободан Станаревић.

Тема састанка била је почетак реализације пројекта аутопута Бања Лука – Приједор, који је најављен за почетак септембра.

В. д. директора „Аутопутева Републике Српске“ Слободан Станаревић информисао је присутне да су остварени услови за почетак радова на првој фази изградње, којa се односи на два и по километра за која је ријешена експропријација. Аутопут Бања Лука – Приједор биће дуг 40,7 км и имаће три петље: „Куљани“, „Омарска“ и „Приједор“.

Градоначелник Приједора је изразио задовољство чињеницом да један овако значај пројекат са својом реализацијом креће управо из Приједора, а његов бенефит ће се огледати у бр жем повезивању Приједора са значајним индустријским и привредним центрима.

Поред тога, на састанку је такође разговарано и брзом путу Приједор – Козарска Дубица – Доња Градина и обилазници око Приједора.