Српска ускоро добија нове километре аутопута

Половином августа у саобраћај ће бити пуштена прва дионица аутопута на паневропском Коридору Пет це кроз Републику Српску и то на правцу од петље Товира до петље Костајница, чиме Српска добија нових шест километара аутопута.

За изгардњу ове дионице обезбјеђена су кредитна средства код Европске банке за обнову и развој у износу од 70 милиона евра, као и грант средства Европске уније у износу од 15 милиона евра, објављује Радио-телевизија Републике Српске.

Дионица је већ завршена и очекује се скоро пуштање у саобраћај.

-Ради се на постављању букобрана, хоризонтална сигнализација је постављена, вертикална у завршној фази, сви асфалтни слојеви су завршени, као и објекти. Имамо мањих радова на инсталацији опреме – навео је координатор пројекта за изградњу Коридора Пет це Давор Вучковић.

Дионица Коридора Пет це специфична је и по такозваној звиждућој хоризонталној сигнализацији, која је први пут постављена у Републици Српској. Радници раде пуном паром, на градилишту из је око 350 свакодневно. За који дан биће спремна и нова наплатна рампа у Костајници.

Пуштањем у саобраћај дионице од Товире до Руданке, наводи даље РТРС, Коридор Пет це повезаће се са аутопутем „9. јануар“ Бања Лука – Добој, а значајно ће бити растерећен и магистрални пут.

Живо је и на другој фази Коридора Пет це, на правцу од Костајнице до Путниковог брда, такозваној „добојској обилазници“. До краја године требало би да почну радови у тунелу Путниково брдо, а тренутно је у току изградња моста Костајница.

-Изводе се радови због ниског водостаја ријеке Босне, на темељењу стубних мјесат, тако да би крајем августа требало да крене нагуравање конструкција – појаснио је предсатвник извођача радова „Интеграл инжењеринга“ Марко Салапура.

За наставак градње коридора према сјеверу, од Добоја до Вукосавља, преговори су у мањем застоју. Не буде ли договора са Европском инвестиционом банком, Српска има рјешење.

-Та дионица Коридора Пет це, од Добоја до Вукосавља сигурно би била најфреквентнија дионица у Српској и БиХ и нема концесионара, који то не би узео, почев од Кине, преко Турске, Њемачке и тако даље – увјерен је вршилац дужности директора ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Слободан Станаревић.

(РТРС)