Станаревић и Ћорић о актуелним пројектима

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић боравио је данас у радној посјети Јавном предузећу „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука, гдје је са вршиоцем дужности директора Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ Слободаном Станаревићем разговарао о актуелним пројектима у области путне инфраструктуре и значају њихове реализације за комплетан привредни и економски развој Републике Српске.

Станаревић је Ћорића информисао о активностима на градилишту двије дионице Коридора Пет це кроз Републику Српску, нагласивши да су радови на првој дионици, на правцу од петље Товира до петље Костајница у самом финишу, те да се ускоро очекује и пуштање у саобраћај и почетак рада још једне наплатне станице, на самом излазу код Добоја. Министра је интересовала и динамика радова на другој дионици, од Костајнице до Путниковог брда, која је технички и најзахтјевнија дионица са неколико великих објеката, попут моста, вијадукта, надвожњка, усјека и два тунела. Исто тако, Станаревић је министра Ћорића упознао са детаљима тендерске процедуре, везане за избор извођача радова на трећој дионици Коридора Пет це.

На састанку је било ријечи и о пројекту изградње нове петље код Аеродрома „Бања Лука“ у Маховљанима, те о проблематици, која прати припреме за почетак изградње дионице аутопута од Раче до Бијељине. Поред тога, Станаревић и Ћорић разговарали су и о активностима на реализацији пројекта изградње аутопута Бања Лука – Приједор, односно скором почетку конкретних радова на терену од стране кинеског партнера.

Ћорић и Станаревић размотрили су и детаље реализације пројекта аутопута Вукосавље – Брчко, као и дионице Брчо – Бијељина, а на састанку је било ријечи и о изради студисјке и планске документације за мрежу брзих путева у Српској. На састанку је разговарано и о изградњи моста преко ријеке Саве код Градишке, чија ће изградња ових дана бити и званично окончана.