Станараевић: За десетак дана почиње изградња аутопута Бања Лука – Приједор

За седам до десет дана ће почети изградња врло важне путне комуникације за Републику Српску – аутопута Бања Лука – Приједор, рекао је вршилац дужности директора Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука, Слободан Станаревић, гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Републике Српске.

Говорећи о имовинско – правним односима, Станаревић је навео да је експропријација ријешена на два и по километра од Приједора, а остало ће ићи заједно с радовима, односно како радови буду напоредовали, рјешаваће се и тај дио проблема.

Аутопут Бања Лука – Приједор биће дуг 40,7 км и имаће три петље „Куљани“, „Омарска“ и „Приједор“.

Градња аутопута спроводи се по плану, а петља „Приједор“ и први километар трасе требало би да добију грађевинску дозволу овог мјесеца.

Изградњом овог аутопута биће растерећен дио постојеће путне мреже уз побољшање услова за кориснике, а биће омогућен бржи и ефикаснији пролазак транзитног саобраћаја, смањено вријеме путовања и оперативних трошкова возила, а најважније – требало би да смањи број саобраћајних незгода.

Станаревић је, гостујући у Јутарњем програму, говорио и о осталим пројектима ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, нагласивши да је ријеч о највећим инфраструктурним пројектима у Српској и БиХ. Он је подсјетио да ово предузеће гради аутопут на европском Коридору Пет це, али и да увелико припрема наставак аутопута ка Србији. Радови на првим километрима аутопута од Раче до Бијељине требало би да почну ових дана, а у току је тендерска процедура избора извођача радова на правцу од Вукосавља до Брчког. Поред аутопутева, нагалсио је Станаревић, ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ припремају пројекте брзих путева, попут Приједор – Козарска Дубица, Бијељина – Зворник – Милићи –Хан Пијесак – Соколац, Сарајево – Вишеград-Вардишште, као и Фоча – Требиње.

Говорећи о затеченом стању у предузећу, које је преузео прије нешто више од мјесец дана, Станаревић је истакао да је неопходно кадровско јачање, првенствено у Сектору за техничке послове, јер су инжењери малобројни и преоптерећени.