Кампови чекају раднике, машине спремне за старт

Вршилац дужности директора Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука мр Слободан Станаревић и инжењер за грађење Давор Вучковић обишли су у петак, 24. јуна 2022. године кампове, које је кинески концесионар, компанија Shandong Hi-Speed International (СДХС) већ припремила за своје раднике и инжењере, ангажоване на реализацији пројекта изградње аутопута Бања Лука – Приједор.

Приликом обиласка кампова, од којих се један налази на територији града Приједор, док је други на територији града Бања Лука, в.д. директора Станаревић могао је да се увјери у спремност кинеског партнера да у што скорије вријеме крене са радовима на траси. Представници кинеске компаније Ouyang Sitong, Fei Youngchang, Zhou Yin и Ren Peng детаљно су информисали Станаревића о тренутном статусу пројекта и припремама за почетак конкретних радова на самој траси.

-Кинески партнер припремио је пословне просторије, у којима ће боравити њихови представници, као и наши инжењери и надзор, а све је спремно и за смјештај радника, који ће бити ангажовани на овом пројекту. С обзиром да су имовинско-правни послови већ ријешени за један дио трасе, очекује се скори почетак конкретних радова-закључио је Станаревић.

Он је подсјетио да је аутопут Бања Лука – Приједор прва фаза аутопута Бања Лука – Приједор – Нови Град, те је као таква, саставни дио мреже аутопутева у Републици Српској. Изградња ове дионице уговорена је са кинеском компанијом Shandong Hi-Speed International (СДХС), која ће аутопут градити путем концесије, на рок од 30 година.