Станаревић на радном доручку са новинарима

Вршилац дужности директора Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука мр Слободан Станаревић уприличио је у недјељу, 19. јуна 2022. године, радни доручак са представницима медијских кућа, који годинама прате рад и пројекте овог предузећа.

Била је то прилика да се Станаревић новинарима представи у новој улози, као први човјек једног од најзначајнијих јавних предузећа у Српској, које је уједно носилац реализације великих инфраструктурних пројеката, како у Српској, тако и у цијелој БиХ.

-Већину вас познајем још из периода док сам био директор Института за грађевинарство „ИГ“ Бања Лука и начелник Одјељења за просторно уређење Града Бања Лука. Остале, које до сада нисам знао, надам се, упознаћу кроз будући рад у ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, које је, по мом скромном мишљењу, најбоље предузеће у Српској. Као што знате, реализујемо неколико великих инфрастуктурних пројеката, од којих ће користи имати не само Република Српска и БиХ, већ и комплетан регион – нагласио је Станаревић.

Један од тих пројеката, према његовим ријечима, свакако је мост преко ријеке Саве код Градишке, који ће у догледној будућности повезати већ изграђену мрежу аутопутева у Српској са европском транспортном мрежом. Станаревић је најавио да ће у току ове седмице бити озваничен крај изградње моста, али ће се с његовим пуштањем у саобраћај сачекати до завшетка изградње приступне саобраћајнице на хрватској страни. Поред тога, Станаревић је нагласио да ће од средине јула у саобраћају бити и прва дионица аутопута на Коридору Пет це, док се друга убрзано гради.

Новинари су имали прилику да чују много тога и о другим пројектима, који су пред „Аутопутевима Републике Српске“, чија ће реализација донијети једну сасвим другачију слику Српске. Станаревић је на крају поручио да се нада доброј и квалитетној сарадњи са представницима „седме силе“, којима је ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ увијек доступно за све информације од значаја за јавност.