ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ обиљежило 13. рођендан

Управа и радници Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о Бања Лука, традиционалним дружењем у излетишту Млинска Ријека, надомак Челинца, обиљежили су у суботу, 11. јуна 2022. године, Дан предузећа, односно 13 година постојања и рада.

Подсјетимо, ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о Бања Лука са радом је почело 1. јуна 2009. године, а од тада до данас, реализовано је неколико капиталих пројеката, од којих је најзначајнија „кичма будуће мреже аутопутета“, односно два аутопута: Е 661 Градишка – Бања Лука и „9. јануар“ Бања Лука – Добој.

Дружење је, уједно, била прилика и за међусобно упознавање запослених са новим вршиоцем дужности директора, мр Слободаном Станаревићем, којег је Надзорни одбор предузећа на ову функцију именовао 3. јуна 2022. године. Слободан Станаревић је дипломирани инжењер грађевинарства и магистар техничких наука, а звање је стекао на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету Универзитета у Бањој Луци. У досадашњој каријери, обављао је низ значајних функција, попут функције директора Института за грађевинарство „ИГ“ Бања Лука и начелника Одјељења за просторно уређење Града Бања Лука. Предсједник је Градског одбора Демократског савеза ДЕМОС Бања Лука.

У обраћању присутнима, Станаревић је истакао да је част и привилегија бити први човјек „најбољег предузећа у Републици Српској“, што ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ засигурно и јесте.

-У досадашњој каријери, радио сам и као извођач и као надзор и као пројектант. Тренутно сам на функцији в.д. дирекора „Аутопутева“, гдје ћу можда бити мјесец, три, али не више од пет година, јер сам заговорник идеје да ниједан мандат не траје дуже од пет година – нагласио је Станаревић и додао да у наредном периоду очекује бољитак у свим сегментима дјеловања предузећа.

Према његовим ријечима, људи су најзначајнији ресурс сваког предузећа, па тако и ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, те да је лично спреман да улаже и развија управо тај ресурс, како би овај колектив и даље био најбољи у Српској.

rbt
rbt
rbt
rbt
rbt
rbt