Почела изградња друге дионице на Коридору Пет це

 

Изградња друге дионице аутопута на паневропском Коридору Пет це кроз Републику Српску, званично је започела у петак, 26. новембра 2021. године.

Церемонији озваничења радова, која је уприличена у мјесту Костајница (Руданка), надомак Добоја, присуствовали су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија, шеф кооперација у Делегацији ЕУ у БиХ Стефано Елеро, министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, министар транспорта и комуникација БиХ Војин Митровић, директор Европске банке за обнову и развој у БиХ Мануела Несл, градоначелник Града Добоја Борис Јеринић, посланик у Представничком дому Парламента БиХ Сања Вулић, представници инвеститора, извођача радова, надзора над радовима и бројни гости.

О пројекту, који се финансира кредитним средствима ЕБРД у износу од 150 милиона евра и суфинансира грант средствима Европске уније у износу од 38 милиона евра, говорио је градоначелник Добоја, Борис Јеринић, истичући у први план чињеницу да ће ова саобраћајница, позната и као „добојска обилазница“, дати вјетар у леђа развоју ове локалне заједнице у Српској.

-По окончању изградње аутопута на Коридору Пет це, Добој ће, осим жељезничког, постати и чвориште аутопутева, што је развојни потенцијал за овај град. Постојећи магистрални пут је међу најпрометнијима у Српској и БиХ и одавно је уско грло за Добој, а обилазница ће донијети саобраћајно растерећење и повезати град са Бањом Луком и Свијалом, што ће га учинити инвестиционо акрактивним –закључио је Јеринић.

Директор Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Душан Топић подсјетио је да је изградња првих километара на аутопуту Пет Ц кроз Републику Српску почела прије нешто више од двије године, а да би већ у идућој години требало да почне изградња и дијела коридора према сјеверу, односно према Вукосављу.

-Као што је познато, Коридор Пет це кроз Републику Српску подијељен је у три фазе. Прва фаза је у завршници, другу започињемо данас, а ако све буде текло према плану, следеће године отварамо радове и на трећој дионици. Зато је овај дан веома важан, како за нас у „Аутопутевима Републике Српске“, тако и за цијелу Републику Српску и БиХ – додао је Топић, замоливши све грађане Добоја за стрпљење у наредних неколико година, колико ће трајати ови радови.

Директор Европске банке за обнову и развој у БиХ Мануеал Несл оцијенила је да је почетак радова на другој дионци Коридора Пет це кроз Републику Српску и сам коридор најбољи показатељ напретка. Она је подсјетила да ЕБРД кредитним средствима финансира и изградњу прве дионице, која би требало да буде пуштена у саобраћај већ идуће године. Исто тако, изразила је наду да ће и предстојећи радови око тунела кроз Путниково брдо бити завршени у предвиђеном року, као и наставак дионице на подручју Федерације БиХ. Неслова се захвалила ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ и извођачу радова на досадашњој успјешној сарадњи, али и партнерима из Европске уније за техничку и финансијску подршку пројекту.

Шеф кооперација у Делегацији ЕУ у БиХ Стефано Елеро нагласио је да је Коридор Пет це највећи пројекат инфраструктуре који се реализује на овом простору и значајно доприноси економском развоју земље. Он је подсјетио да је ЕУ путем Инвестиционог фонда за Западни Балкан до сада пласирала 220 милиона евра бесповратних средстава.

-Ово је најзначајнији међународни правац, који пролази кроз БиХ, али се повезује с међународном мрежом аутопутева, која иде од луке Плоче према средњој и сјеверној Европи и када у потпуности буде завршен, допринијеће бољој повезаности, трговини и имати позитиван ефекат на цјелокупни економски развој- нагласио је Елеро.

Он је подсјетио да је „Добојска обилазница“ најзахтјевнији дио Коридора Пет це кроз Републику Српску, јер укључује и два тунела, од којих је један дијелом на територији ФБиХ, чиме ће се унаприједити сарадња предузећа у два енитета. Према његовим ријечима, за ЕУ је најважнија чињеница да ће улагање у Коридор Пет це имати позитивне ефекте на живот људи и укупно унапређење економије.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија изразио је наду да ће изградња Коридора Пет це, који треба да повезе сјевер и југ земље, бити окончана до 2028. године.

-Морамо признати да смо, послије више година несналажења у реализацији овог пројекта, мијењањa траса и пројеката, тражења најбољих начина финансирања, потрошли доста времена –нагласио је Тегелтија.

Данас, међутим, ситуација је, према његовој оцјени, доста боља, јер су сви нивои власти у БиХ свјесни значаја овог пројекта, а јавна предузећа у оба ентитета кадровски и организацоно су способни и сппремни за један овако значајан пројекат, а истовремено и у Српској и ФБиХ постоје компаније, спремне да изнесу један овакав посао. Пуни значај Коридору Пет це даје и чињеница да је аутопутем „9. јанаур“ спојен са Бањој Луком и Градишком, самим тим и Хрватском, а у догледној будућности биће повезан и аутопутем према Бијељини и Београду.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поновио је да без добре инфраструктуре и озбиљне мреже аутопутева, ниједна земља не може рачунати на економски развој. Он је изразиоо задовољство чињеницом да Српска почиње изградњу друге дионице аутопута на Коридору Пет це, посебно ако се зна да је ријеч о захтјевној дионици, те да је посебно срећан због чињенице да Република Српска има предузеће, које може да одговори тако сложеном задатку.

-На неких 5,5 километара имамо више до два километра тунела, вијадук, мост и 2,2 километра потпорних зидова. Колико је захтјевна ова дионица, може се закључити и по томе што прва дионица, отприлике исте дужине, кошта скоро два пута мање од ове – нагласио је предсједник Владе Српске.

Вишковић је нагласио да Српска наставља са реализацијом плана изградње мреже аутопутева, а у прилог томе говори чињеница да је прије неколико дана озваничен почетак радова на аутопуту Бања Лука –Приједор, те да ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ у овом тренутку имају расписане јавне позиве за избор извођача радова на дионицама Вукосавље – Брчко и Бијељина – Рача, а да су у току преговори са Европском инвестиционом банком о кредитирању дионице Коридора Пет це према сјеверу, чија је вриједност око 220 милиона евра. Најважније у свему је, нагласио је Вишковић, чињеница да Српска све што планира и заврши у предвиђеним роковима.