Почетак реализације пројекта аутопута Бања Лука –Приједор

У Орловцима код Приједора, у суботу, 6. новембра 2021. године, свечано је озваничен почетак реализације пројекта изградње аутопута Бања Лука –Приједор – Нови Град, прва фаза Бања Лука – Приједор, у дужини од 40,6 километара.

Свечаној церемонији почетка реализације пројекта присуствовали су предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, амбасадор Народне Републике Кине у БиХ Ђи Пинг, министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, министар трговине и туризма Сузана Гашић, извршни директор компаније „Шандонг интернешнел“ Менг Јан, директор Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ Душан Топић, представници концесионара, односно предузећа „Шандонг Хај Спид интернешнел“ (СДХС-ЦСИ БХ), званичнци локалних заједница и бројни грађани.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић нагласио је да је почетак реализације пројекта изградње аутопута Бања Лука –Приједор историјски тренутак, јер се њиме ствара нова перспектива за више од пола милиона становника.

-У Орловцима отварамо једну од највећих послијератних инвестиција на овом простору, вриједну више од 600 милиона КМ. Дубоко сам увјерен да ће наш кинески партнер извести радове у предвиђеном року и да ћемо крајем 2024. године бити у прилици да кажемо да су Бања Лука и Приједор повезаним модерним аутопутем – закључио је премијер Вишковић, подсјећајући да се истовремено приводе крају припреме за изградњу нових километара на европском Коридору Пет це кроз Републику Српску, те да су у току активности на припреми релаизације још једног историјског подухвата, односно аутопута Бања Лука-Београд.

Према Вишковићевим ријечима, Република Српска до прије 15 година није имала ниједан километар аутопута, а данас их у употреби има 106.

-Прије само неколико година говорили су да неће доћи до данашњег дана и да је овај пројекат, када је потписан 2018. године, једна велика обмана. Данас видимо да ћуте, не говоре ништа или немају шта да кажу – истакао је Вишковић, додавшио да је он лично, као и сви министри у Влади Српске, чврсто опредјељени за изградњу мреже аутопутева у Републици Српској, с циљем да се квалитетн живота подигне на један виши ниво, али и да ураде оно што се претходници нису усудили ни да помисле, а камоли да ураде.

Аутопут Бања Лука – Приједор, као саставни дио мреже аутопутева и брзих путева у Републици Српској, по моделу концесије, градиће кинески партнер и то је, по много чему обострано значајан пројекат и за концесионара и за Владу Републике Српске.

Указао је на то директор ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ Душан Топић, истакавши да је за Републику Српску и кинеског партнера ово први концесиони уговор у области инфраструктуре.

-До сада смо изградили 106 километара аутопутева у Републици Српској и то кредитним средствима, а сада имамо прилику да градимо нове километре по концесионом моделу. Кинески партнер има рок  од три године за изградњу и наредних 30 година за одржавање и управљање аутопутем. Имамо добар уговор и вјерујем да ћемо са задовољством пратити његову реализацију, како у изградњи, тако и у наредних 30 година трајања уговора – нагласио је Топић, напоменувши да ће аутопут од Бање Луке до Приједора донијети напредак у сваком погледу, посебно привредном, али и у безбједности саобраћаја.

Његово мишљење дијели и извршни директор компаније „Шандонг Интернешнел“, Менг Јан, који је нагласио да ће успјешна реализација овог пројекта бити најбоље свједочанство пријатељске сарадње НР Кине и БиХ. Он је нагласио да је аутопут Бања Лука – Приједор први пројекат, који ов предузеће, по концесионом моделу, реализује у Европи, те је захвалио Влади Републике Српске и цијеле БиХ, на указаном повјерењу.

-Владе двију земаља су вриједно радиле на томе да овај пут буде уврштен три пута на списак достигнућа самита лидера Кине и земаља Централне и Источне Европе-нагласио је Менг Јан, додавши да ће предузеће, од почетка радова на пројекту, настојати да он буде одличног квалитета, чиме ће дати свој допринос друштвено-економском развоју овог краја.

Менг Јан је нагласио да је корпордација „Шандонг Интернешнел“ државно предузеће из провинције Шандонг за капитална улагања у инфраструктуру и да њихов регистровани капитал износи или шест милијарди евра, а да вриједност имовине прелази 149 милијарди евра.

Амбасадор НР Кине у БиХ Ђи Пинг нагласио је да важност уговора за изградњу аутопута Бања Лука – Приједор лежи у чињеници да је то први инвестициони пројекат кинеске компаније у БиХ и први пројекат копнене саобраћајне инфраструткуре, који кинеска страна гради по моделу концесије.

-Отварање овог пројекта је корак ка још вишем нивоу наше сарадње у економији – поручио је амбасадор Ђи Пинг.

Он је додао да је улога транспорта веома значајна у цјелокупном друштвеном развоју и искуство из протеклих четрдесетак година, потврђује да су транспорт и саобраћај много допринијели расту кинеске економије.

-До краја 2020. године у Кини је било доступно готово 5,2 милиона километара путева, код којих је 161.000 километара аутопута. Главна линија националне мреже путева је угалвном завршена и покрива 99 осто градова и општина са више од 200.000 становника- навео је Ђи Пинг.

Према његовим ријечима, Република Српска има повољан амбијент за инвестиције и он је увјерен да ће изградња и отварање аутопута Бања Лука-Приједор убризгати нову виталност и енергију у економски и друштвени развој, те помоћи у санирању посљедица пандемије вируса корона на економски развој и креирање повољних услова за придруживање ЕУ.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић назвао је великим подухватом чињеницу да је Кина одлучила да инвестира новац, знање и иновативна рјешења у оквиру своје државне компаније на простору Републике Српске, јер ће четрдесетак километара аутопута од Бање Луке до Приједора створити нове перспективе за развој овог дијела Српске.

-Аутопут и његова изградња већ од данас ће знатно промијенити економски потенцијал и заинтересованог инвеститорра за подручје Приједора и отворити нове перспективе, не само у смислу боље комуникације и веза, бржег протока роба и услуга, већ ће засигурно унаприједити и положај и статус наших привредника на овом подручју- поручио је министар Ћорић.

Он је изразио увјерење да ће инвеститор завршити радове у складу са предвиђеним роковима и да ће заједно за три године свједочити усшјешној реализацији пројекта, који је рађен кроз конесиону и као први такав изграђен у Српској.

 

(фото Срна)

 

(фото Срна)