Завршена вакцинација радника ЈП „Аутопутеви Републике Српске“

Последња група радника Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука ревакцинисана је данас, 21. јула 2021. године у просторијама Института за јавно здравство Републике Српске, чиме је завршен поступак имунизације запослених у овом предузећу.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић позвао је и остале привредне субјекте, али и све институције од значаја у Српској, да приступе процесу вакцинације у наредном периоду.

-Заједно са Заводом за медицину рада и спорта, циљ нам је да кроз мобилне тимове обухватимо одређени дио пословних субјеката, који имају велики број радника и за које би било непрактично да долазе на вакционалне пунктове – поручио је Зељковић.

Веома је важно, сматра он, да грађани Републике Српске препознају значај вакцинације, те да се вакцинишу, како би јесен у епидемиолошком смислу била што мирнија.

Савјетник министра саобраћаја и веза Републике Српске Жељко Гребић похвалио је руководство и раднике ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, који су препознали значај имунизације и показали сопствену друштвену одговорност.

-С обзиром да је Влада Републике Српске обезбједила довољне количине вакцина, позивамо све грађане да се вакцинишу – нагласио је Гребић.

Директор ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ Душан Топић нагласио је да је ово предузеће током цијеле пандемије строго поштовало препоручене мјере, како би заштитило своје раднике и њихове породице, али и обезбједило несметан процес рада. То се посебно односни на рад Одјељења за наплату путарине, јер су запослени у том сектору предузећа

непрестано изложени контакту са другим лицима, самим тим и подложнији нападима опаког вируса.

-Циљ нам је био да обезбједимо несметано функционисање нашег предузећа. Као што је познато, током пандемије, није било никаквог застоја у функционисању система, али ни прекида радова на нашим градилиштима. Показали смо да се одговорним понашањем и поштовањем мјера може спријечити ширење заразе. Са том праксом настављамо и данас, а вакцинација и ревакцинација су само логичан слијед корака – додао је Топић.

Вакцинација радника ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, спроведена у сарадњи са Институтом за јавно здравство Српске, започела је у другој половини јуна, а завршена данашњом ревакцинацијом последње групе радника.