Студенти и професори посјетили градилиште Коридора Пет це

ДОБОЈ, 26. МАЈА /СРНА/ – Градилиште на коридору “Пет це”.
ДОБОЈ, 26. МАЈА /СРНА/ – Градилиште на коридору “Пет це”.

 

Представници Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука и извођача радова, фирми „Интеграл инжењеринг“ из Лакташа и „Гранит“ из Скопља, били су домаћини студентима и професорима Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањој Луци, који су у сриједу, 26. маја 2021. године обишли градилиште првих километара аутопута на Коридору Пет це кроз Републику Српску.

Пројект-координатор и инжењер за грађење у ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ Давор Вучковић детаљно је објаснио све фазе припреме и реализације једног оваквог пројекта, какав је аутопут на паневропском Коридору Пет це, нагласивши да ће прва фаза, на правцу од петље „Товира“ до петље „Костајнциа“ бити завршена до краја 2021. године, иако је планом предвиђено да то буде фебруар 2022. године.

-Почели смо са израдом коловозне конструкције, постављени су први слојеви асфалта. У завршној је фази конструкција будуће петље „Товира“, која ће спајати већ изграђени аутопут „9. јануар“ Бања Лука-Добој са Коридором Пет це – нагласио је Вучковић.

На јужној страни, према његовим ријечима, у току су радови на самој траси, затим радовим на регулацији одводње, хумузирању и пратећим објектима, од којих је посебно значајан подвожњак за жељезнички саобраћај. Поред тога, при крају су радови на дионици моста преко ријеке Босне, односно спој са магистралним путем. Вучковић је још једном подсјетио да је Коридор Пет це кроз Републику Српску пројекат подјељен на дионице Товира-Костајница, Костајница-Путниково брдо, дужине око шест километара, са веома захтјевним објектима попут петљи, мостова, надвожњака, усјека и два велика тунела, а трећа је дионица од Товире према сјеверу, ка Вукосављу, дужине 36 километара.

-Недавно је потписан уговор о наставку изградње Коридора Пет це, ка југу, односно дионице Костајница-Путниково Брдо и даље ка међуентитетској граници. На овој дионици нас, примјера ради, очекује изградња два тунела, од којих је један дугачак 1600 метара и прелази на територију ФБиХ-појаснио је Вучковић, додавши да би радови на комплетном Коридору Пет це могли да буду завршени у наредних пет година.

Виши асистент на Катедри за материјале и конструкције на АГГФ Младен Слијепчевић изразио је задовољство посјетом групе студената и професора градилишту аутопута на Коридору Пет це, нагласивши да је ово идеална прилика да будући инжењери на лицу мјеста видјели како је теоријско знање претворено у праксу. Он је нагласио да студенти АГГФ имају поузданог партнера у ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, те да је ово тек једна од бројних посјета градилиштима веома важних инфраструктурних пројеката у Српској.

Студент четврте године АГГФ Милана Вукојевић нагласила је да је данашња посјета траси прилика да будући инжењери конструкторског смјера виде како се у пракси примјењују неке од савремених техника грађења, попут преднапрезања конструкције. Све виђено током ове и осталих посјета, навела је она, од велике је користи студентима у њиховом даљем учењу и усавршавању.