Попусти за кориснике ЕНП

Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука припремило је низ погодности за нове и постојеће кориснике услуга електронске наплате путарине (ЕНП) у Републици Српској.

Најавио је то на конференицји за новинаре директор ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ Душан Топић, појаснивши да ће од 25. априла до 25. јуна ове године нови корисници моћи да купе ТАГ уређај по 50 одсто нижој цијени у односу на досадашњу, те да је и попуст на допуну рачуна увећан, са досадашњих 15, на 20 одсто.

-Циљ акције јесте да се повећа број корисника електронске наплате путарине, умјесто класичне наплате ручно-навео је директор Топић.

Он је истакао да је у укупно оствареном приходу од наплате путарине, ЕНП заступљен око 20 одсто, те да је у истом проценту заступљен и број возила са таг уређајима у односу на укупан број возила на аутопутевима у Републици Српској.Гледајући по категоријама, навео је директор Топић, видљиво је да таг уређаје највише користе власници возила четврте категорије, односно теретних возила, њих више од 40 одсто.

Директор Топић подсјетио је да ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука наплаћује путарину од 16. марта 2015. године, те да је од тада до краја 2020. године, по овом основу остварен приход у износу већем од 63 милиона КМ.