Пуна подршка реализацији капиталих пројеката

Директор Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Душан Топић упознао је новоименованог министра саобраћаја и веза Републике Српске Недељка Ћорића са тренутним активностима на припреми реализиације великих инфраструктурних пројеката у Републици Српској, од којих је приоритет изградња аутопута ка Србији.

На састанку Топића и Ћорића било је ријечи о о капиталним пројектима изградње мреже аутопутева на територији Републике Српске и убрзавању динамике на припреми документације и изградњи инфраструктуре, са акцентом на изградњу дионице аутопута Бања Лука-Београд, Бања Лука-Приједор, изградње Коридора 5Ц и моста на ријеци Сави, код Градишке.

Министар Ћорић упознао се са инфаструктурним пројектима, плановима и динамиком изградње аутопутева, те најавио активну улогу Министарства и пуну подршку овом предузећу при реализацији најважнијих инфраструктурних пројеката и рјешавању актуелних питања.

Директор Топић изразио је задовољство реализацијом планираних пројеката, истакавши да инфраструктурни пројекти напредују планираном динамиком и у складу са дефинисаним роковима.

На састанку је оцијењено да је досадашња сарадња предузећа и ресорног министарства била веома успјешна, те је поручено да ће сарадња бити још интензивнија у наредном периоду.