Мост преко Саве спаја регион са Европом

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић, министар транспорта и комуникација БиХ Војин Митровић и директор Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука Душан Топић, заједно са представницима извођача радова, конзорцијума који чине компаније „Интеграл инжењеринг“ а.д. Лакташи, „Ђуро Ђаковић Монтажа“ д.о.о. Славонски Брод и „Загреб Монтажа“ д.о.о. Загреб, те надзора радова Института „ИГХ“ Загреб, обишли су у петак, 25. септембра 2020. године, градилиште новог моста преко ријеке Саве код Градишке.

Том приликом констатотвано је да радови теку планираном динамиком и да би мост, који ће до сада изграђену мрежу аутопутева у Републици Српској повезати са паневропским коридором Х и аутопутем Београд-Загреб, могао да буде завршен како је и планирано, током прољећа 2022. године.

Министар транспорта и комуникација БиХ Војин Митровић нагласио је да су на страни Републике Српске, односно БиХ већ изграђена два носива стуба, док се на хрватској страни ради на стопама стубова. Он је нагласио да ће у уторак у Загребу разговарати са хрватским министром мора, саобраћаја и инфраструктуре Олегом Бутковићем о напретку изгардње моста, као и о активностима на пројекту изградње брзог пута од моста до Окучана.

-Надам се да ће хрватска страна поштовати динамику, тако да се у прољеће 2022. године може очекивати спајање Бање Луке са Коридором Х и аутопутем Београд-Загреб, на задовољство Градишке, Окучана, БиХ и Хрватске-нагласио је Митровић.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић посебно је истакао значај моста, који ће Републику Српску повезати са Западном Европом. Према његовим ријечима, мост преко Саве даје нову димензију аутопутевима у Републици Српској, како до сада изграђенима, тако и онима, који су тек у припреми.

-Драго ми је што се радови одвијају предвиђеном динамиком, због чега је вјероватно да ће бити завршени и прије уговореног рока, тако да ћемо ускоро имати и нови гранични прелаз са свим неопходним садржајима-нагласио је Поповић.

Директор „Аутопутева Републике Српске“ Душан Топић подсјетио да су радови на страни Републике Српске и БиХ почели скоро два мјесеца раније него у Хрватској, те да је зато напредак видљивији на десној страни ријеке Саве.

-Ми смо већ формирали попречни пресјек моста од челика и сада слиједи конзолно помјерање према ријечном кориту. У наредних годину дана имамо отворен посао да се заврши монтирање челичне конструкције, прво до стубова, а за годину дана свједочићемо тренутку спајања два сегмента моста са обје стране и то на средини ријеке-додао је Топић.

Руководилац радова на терену, представник водећег партнера у конзорцијуму, односно „Интеграл инжењеринга“ Радомир Гвозденовић нагласио је да су временски услови и низак водостај ријеке Саве до сада погодовали изградњи, те да није било већих проблема на самом градилишту, осим успоравања одређених послова због пандемије вируса корона. Према његовим ријечима, завршени су сви условни радови за извођење челичне конструкције, те се тренутно ради заштита насипа, за шта је потребно годину дана да се слегне, па се приступа завршним радовима.

Виђеним на градилишту задовољан је и градоначелник Градишке Зоран Аџић, који је нагласио да, осим бољег повезивања  Градишке са ЕУ, нови мост на Сави омогућава и смањење саобраћајне гужве, чији је узрок гранични прелаз у центру града. Он каже да ће изградња новог моста омогућити и снажнији економски развој, с озбиром да је у непосредној близини новог граничног прелаза планирана изградња слободне економске зоне.

Уговорена вриједност радова је 19.540.997 evra, док је за пројекат одобрен и грант Европске комисије преко Инвестиционог оквира за Западни Балкан (WBIF) у износу од 6,8 милиона евра. Мост је дугачак 426 метара, широк 22, метара, а имаће по двије траке у оба смјера.