Једним ТАГ-ог кроз Српску и ФБиХ

Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ д.о.о. Бања Лука од понедјељка, 19. јуна 2023. године, свим корисницима система електронске наплате путарине нуди могућност да постојеће и нове ТАГ уређаје, неопходне за брзи пролазак кроз наплатне станице, подесе за кориштење и у Републици Српској и у Федерацији БиХ.

Наиме, два јавна предузећа, задужена за изградњу, управљање и одржавање аутопутева и брзих путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, односно ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ и ЈП „Аутоцесте ФБиХ“, потписали су Меморандум о сарадњи, са циљем једноставнијег и ефикаснијег кориштења електронске наплате путарине и то кориштењем једног ТАГ уређаја са два рачуна, како би корисницима што више олакшали и поједноставили путовање.

Један ТАГ са два рачуна могу да користе и постојећи и нови корисници услуга електронске наплате путарине у Републици Српској и Федрацији БиХ. Корисници своје ТАГ уређаје треба да реконфигуришу на једној од наплатних станица у Српској или ФБиХ, зависно од тога чији ТАГ уређај већ посједују. Кориштењем ТАГ уређаја у једном систему, неће се трошити претплата, коју корисници имају на другом рачуну. Наплата путарине са једног од рачуна зависиће од тога, којом дионоцом аутопута корисник пролази.

Корисници из Републике Српске реконфигурацију својих ТАГ уређаја и доплату рачуна за Федерацију БиХ могу да обаве на наплатним станицама „Сарајево сјевер“ и „Зеница југ“, док корисници из ФБиХ исто могу да ураде на наплатним станицама „Чатрња“, „Јакуповци“, „Прњавор“, „Кладари“ и „Костајница“.

Електронска наплата путарине, сама по себи, одувијек је једноставнији, бржи и јефтинији начин плаћања путарине, а могућност кориштења једног ТАГ уређаја са два рачуна доноси низ погодности за све кориснике. Једна од најважнијих, свакако је уштеда времена и безбједније путовање, без заустављања на наплатним станицама. То ће посебно доћи до изражаја у предстојећим, љетним мјесецима, када је и иначе појачан обим саобраћаја на аутопутевима у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Постојећим и новим корисницима стога савјетујемо да се ТАГ-ују и безбрижно започну своје путовање.